عضویت آموزش کنترل و ترویج خدمات مهندسی گاز و آبفا ارتباط با بازرسان ارتباط با ریاست آمار آنلاین

  • به سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرزخوش آمدید.
  • شماره سامانه پیام کوتاه سازمان: 30008356
  • پست الکترونیک: info@alborz-nezam.ir
چهارشنبه 28 مرداد 1405 | 17:55

همایش تخصصی مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان (صرفه‌جویی در مصرف انرژی) با رویکرد بهره‌گیری از فناوری مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) برگزار شد

1405/05/04

نایب رییس سازمان دقت، هماهنگی و قابلیت تحلیل را از ویژگی های مدل سازی BIM برشمرد که ضمن کاهش تداخلات و دوباره‌کاری‌ها، بهره‌وری پروژه را در تمامی مراحل چرخه عمر ساختمان افزایش می‌دهد

همایش تخصصی مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان (صرفه‌جویی در مصرف انرژی) با رویکرد بهره‌گیری از فناوری مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) روز دوشنبه 29 تیرماه 1405 در محل سالن همایش های سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز برگزار شد.


در ابتدای همایش دکتر محمد اسکندری نایب رییس اول سازمان و از اساتید دانشگاه در سخنانی ضمن تشریح اهمیت برگزاری این همایش  و آموزش این موضوع به مهندسان، این اقدام را گامی مؤثر در راستای تحقق تحول دیجیتال و ارتقای کیفیت صنعت ساختمان کشور دانست.



وی اجرای دقیق الزامات مبحث ۱۹، را مستلزم استفاده از ابزارهای هوشمندی برشمرد که امکان ارزیابی و کنترل عملکرد انرژی ساختمان را از مرحله طراحی تا بهره‌برداری فراهم سازند.



نایب رییس اول سازمان ضمن بر شمردن ویژگی های فناوری BIM  در ایجاد یک مدل اطلاعاتی یکپارچه و فراهم کردن امکان تحلیل هم‌زمان پوسته ساختمان، مصالح، مشخصات پنجره‌ها، سایه‌اندازی، تأسیسات مکانیکی و الکتریکی و مصرف انرژی را پیش از آغاز عملیات اجرایی ، این قابلیت را  موجب تسهیل فرآیند بررسی انطباق پروژه با الزامات مبحث ۱۹ و تصمیم‌گیری مهندسان را بر پایه تحلیل‌های دقیق و داده‌های واقعی و  پیشگیری از بروز خطاهای طراحی و هزینه‌های ناشی از اصلاحات حین اجرا دانست.



دکتر محمد اسکندری دقت، هماهنگی و قابلیت تحلیل را از ویژگی های مدل سازی BIM  برشمرد که ضمن کاهش تداخلات و دوباره‌کاری‌ها، بهره‌وری پروژه را در تمامی مراحل چرخه عمر ساختمان افزایش می‌دهد.
نایب رییس سازمان افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز،  جلسات مشترک با شهرداری را با هدف تدوین الزامات اجرایی، هماهنگی فرآیندهای صدور پروانه و استقرار تدریجی فناوری BIM در پروژه‌های ساختمانی در دستور کار قرار داده است.




وی  همچنین از آغاز فرآیند  نحوه اجرایی‌سازی BIM در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان خبر داد و آن را نویدبخش تحولی بنیادین در نظام فنی و مهندسی کشور دانست. 
در ادامه همایش، دکتر مهرنوش قدسی از اساتید دانشگاه و مدرسان مبحث 19 مقررات ملی ساختمان ضمن تشریح الزامات و مبانی فنی مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و نقش آن در ارتقای کیفیت طراحی و ساخت ، ظرفیت‌های فناوری مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در تحلیل عملکرد انرژی، ارزیابی پوسته ساختمان، کنترل مشخصات مصالح و تجهیزات، و شبیه‌سازی سناریوهای مختلف طراحی را تبیین کرد.



تسهیل فرآیند انطباق پروژه‌ها با الزامات مبحث ۱۹ از طریق مدل‌سازی هوشمند و کاهش خطاهای طراحی و اجرایی و فراهم ساختن زمینه تصمیم‌گیری مبتنی بر داده و دستیابی به ساختمان‌های کم‌مصرف و پایدار از دیگر مزایای مدل سازی اطلاعات ساختمان بود که دکتر قدسی برآن تاکید کرد.




در ادامه، مهندس رضا ابوالحسنی عضو کارگروه BIM سازمان با ارایه یک مدل سه‌بعدی مبتنی بر فناوری BIM، نحوه پیاده‌سازی عملی الزامات مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان (صرفه‌جویی در مصرف انرژی) را تشریح کرد.
وی  ضمن نمایش قابلیت‌های مدل در تحلیل اجزای ساختمان، نحوه کنترل الزامات انرژی، شناسایی نقاط ضعف طراحی و مزایای مدل‌سازی اطلاعات ساختمان نسبت به نقشه‌های دوبعدی را به‌صورت عملی برای حاضران تبیین کرد.





در بخش پایانی همایش، مهندس کیانی، عضو هیات‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز، به همراه خانم مهندس حشمتی، مدیر دفتر فنی سازمان و آقایان مهندس محسن اعلانی سامان  و مهندس امیرحسین متقی، از اعضای کارگروه BIM، در نشست پرسش و پاسخ تخصصی حضور یافتند.


 در این بخش، ضمن پاسخگویی به سؤالات مهندسان حاضر، دیدگاه‌ها و راهکارهای اجرایی پیرامون پیاده‌سازی فناوری BIM، الزامات مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و چالش‌ها و فرصت‌های استقرار این فناوری در پروژه‌های ساختمانی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.


در پایان همایش، با اهدای لوح تقدیر، از سخنرانان، مدرسان و دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد تخصصی به پاس تلاش‌ها و نقش موثر آنان در ترویج دانش و توسعه فناوری مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) و ارتقای فرهنگ اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ، تجلیل و قدردانی به عمل آمد.





نشریه نیارش

آب و هوا

همایش ها

اوقات شرعی