عضویت آموزش کنترل و ترویج خدمات مهندسی گاز و آبفا ارتباط با بازرسان ارتباط با ریاست آمار آنلاین

  • به سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرزخوش آمدید.
  • شماره سامانه پیام کوتاه سازمان: 30008356
  • پست الکترونیک: info@alborz-nezam.ir
سه شنبه 28 فروردین 1403 | 7:32

کد خبر : 8834

  • تاریخ انتشار :

  • 1398/10/09

تعداد بازدید : 3202 بار

بازنگری در پراکنش مهندسان با اصلاح ساختار آزمون ورود به حرفه

1398/10/09

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان از بازنگری در پراکنش مهندسان با اصلاح ساختار آزمون خبر داد

 مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان از برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسی در اسفند امسال خبر داد و گفت: ساختار آزمون‌های ورود به حرفه و دوره های آموزشی مهندسان اصلاح می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حامد مانی‌فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان د از شروع ثبت‌نام برای برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسی در اسفند‌ماه سال جاری خبر داد و گفت: این آزمون دومین آزمون ورود به حرفه مهندسی است که در سال ۹۸ برگزار می‌شود.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با یادآوری اینکه این دوره از آزمون‌ها علاوه بر هفت رشته مهندسی معماری، شهرسازی، عمران، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، نقشه‌برداری و ترافیک برای کاردان‌ها و معماران تجربی هم برگزار خواهد شد، افزود: سوالات آزمون‌ها به گونه‌ای طراحی خواهد شد تا مهندسان با استفاده از تجربیات ۳سال سابقه کارآموزی و مطالعه مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان و سایر منابع معرفی شده بتوانند به سادگی از عهده آن برآیند.

مانی‌فر تصریح کرد: در این دوره از آزمون‌ها نیز مشابه دوره‌های گذشته، محدودیتی برای پذیرش وجود ندارد و داوطلبانی که بتوانند حداقل ۵۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز را کسب کنند، پذیرفته شده و وارد بازار کار حرفه‌ای خواهند شد.

وی از شروع بررسی‌ها و مطالعات در خصوص تجدیدنظر در ساختار کلی آزمون‌های ورود به حرفه خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال بررسی هستیم که این آزمون‌ها چگونه می‌توانند به پراکنش و توزیع مناسب مهندسان برای فعالیت در نقاط مختلف کشور کمک کنند، زیرا در حال حاضر شاهد عدم تعادل مناسب در تعداد رشته‌های مختلف مهندسی در سطح استان‌ها هستیم.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ادامه داد: این عدم تعادل موجب شده است تا بعضی از نقاط کشور از حضور برخی رشته‌ها بی‌بهره باشند و یا اینکه برخی از رشته‌ها ناچار باشند بیش از ظرفیت مجاز فعالیت کنند و در عین حال شاهد انباشت بیش از اندازه گروهی دیگر از مهندسان در همان نقاط هستیم که با ظرفیت کمتر از حد مجاز فعالیت می‌کنند. وی ادامه داد، سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها باید نیاز خودشان به رشته‌های مختلف را به تفکیک شهرستان اعلام کنند، تا امکان برنامه‌ریزی برای توزیع مناسب طی یک دوره حداکثر پنج‌ساله و ترمیم وضع موجود فراهم شود.

وی خاطر نشان کرد: از آنجا که بسیاری از داوطلبان از تعدد منابع مورد نیاز در جلسه آزمون گلایه‌مندی داشته‌اند، در نظر است در آینده سوالات آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان به گونه‌ای طراحی شوند که داوطلبان بتوانند با نیاز کمینه به منابع مکتوب در جلسه آزمون و با استفاده بیشینه از دانش مهندسی خود قادر به پاسخگویی به سوالات باشند.

مانی‌فر تاکید کرد: در هرحال هرگونه تغییر در ساختار برگزاری آزمون‌ها در صورت جمع بندی به اطلاع داوطلبان خواهد رسید و قطعا آزمون اسفندماه بدون تغییر در ساختار و به شیوه رایج برگزار خواهد شد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان همچنین از ضرورت ایجاد تغییر در دوره‌های آموزشی مهندسان خبر داد و اشاره کرد که این موضوع نیز در برنامه کاری وزارت‌ راه و شهرسازی قرار گرفته است.

مانی‌فر توضیح داد: به نظر می‌رسد ساختار آموزشی مهندسان و آزمون‌های پایان دوره‌های آموزشی نیز نیازمند اصلاحاتی است که با انجام مطالعات تطبیقی و سایر مطالعات پشتیبان و همفکری با صاحبنظران این تغییرات جمع بندی شده و به اطلاع عموم مهندسان خواهد رسید.

وی تصریح کرد: امکان خارج کردن دوره‌های آموزشی از صرف تئوری و کلاس‌گونه در دست بررسی است و در این خصوص نیز ایده‌ها و پیشنهادهای استان‌ها و همچنین شورای مرکزی سازمان‌ نظام مهندسی ساختمان دریافت شده و در حال جمع‌بندی آنها هستیم.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان گفت: سرفصل‌های جدید دوره‌های آموزشی که با همکاری شورای مرکزی جمع بندی شده است به زودی ابلاغ می‌شود و احتمالا دوره‌های آموزشی در سال۹۹ با سرفصل‌های جدید برگزار خواهد شد.





نشریه نیارش

آب و هوا

همایش ها

اوقات شرعی