پس از تشکیل استان البرزوجدایی تشکیلات اداری آن از استان تهران ، در تابستان سال 89، باتوجه به الزام قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان به تشکیل سازمان نظام مهندسی ساختمان استان این سازمان با دستورمهندس نیکزاد وزیر وقت مسکن وشهرسازی و با تعیین هیات قائم مقامی آغاز به کار کرد .
این هیات هفت نفره تا تیرماه سال 90 که اولین انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استان البرزبه شکل میان دوره ای برگزار شد ، مسئولیتهای مرتبط با سازمان را برعهده داشت. پس از آن با تعیین 9عضو هیات مدیره ، اولین دوره نظام مهندسی ساختمان استان البرز فعالیت خود را آغاز کرد.
سپس درشهریور ماه91 درحالی که تنها یکسال از آغاز به کار هیات مدیره دوره اول می گذشت،انتخابات دومین دوره هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرزهمراه با سراسر استان ها برگزار شد، که بر اساس آن 11 نفر توانستند به عنوان هیات مدیره دوره جدید (دوره دوم)از مهندسان عضو سازمان رای اعتماد بگیرند .
هیأت مدیره دوره دوم سازمان نظام مهندسی البرز از تاریخ 21 آبان ماه 1391 با برگزاری اولین جلسه کار خود را آغاز کرد.
البته پیشینه تشکل های صنفی در شهرستان کرج و استان البرز به سالها قبل از تشکیل استان البرز برمی گردد این بود که سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرزدر دومین سال از تشکیل خود توانست با بیش از 7500 عضو یکی از بزرگترین مجموعه های فنی و مهندسی کشور را تشکیل دهد.
سال 93 البته سال تحولات اساسی در سازمان بود . تا پیش از این سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز به جهت برخی موانع پیش رو ازجمله عدم وجودزیر ساخت های اساسی و اصولی برای دریافت و ثبت اطلاعات ، از تمامی ظرفیت های خودبه منظور نظارت کامل بر تمامی ساخت و سازهای استان بهره نمی برد.
استان البرز که سابقه ی بیش از دو دهه ای تشکل های مهندسی ساختمان را در کارنامه خود دارد، به جهت تشکیل دیر هنگام استان و به تبع آن سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ، تا پیش از سال 90، ناگزیر برخی از وظایف مصرح سازمان با بهره گیری از ظرفیت مجموعه هایی همچون کانون مهندسان ساختمان کرج به نیابت از سازمان نظام مهندسی تهران به انجام می رساند. این امر حتی پس ازتشکیل سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز تا اواخر سال 92 ادامه داشت.
لزوم یکسان نگری در پوشش همه پهنه استان البرز تحت قانون نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان در کنار حجم فراوان فارغ التحصیلان رشته های مهندسی در سالهای اخیر و الزام هیات مدیره سازمان به اعمال تدبیر درخصوص توزیع عادلانه فرصت های شغلی در میان مهندسان ، سازمان را بر آن داشت تا به عنوان یکی از پیشرو ترین استان های کشور، با توجه ظرفیت های مغفول مانده استان و با بهره گیری از طراحی و اجرای سامانه های روزآمد، اقدام به راه اندازی سامانه یکپارچه استانی خدمات مهندسی در سطح استان نماید .
بر این اساس الزام آماده سازی و اجرای زیر ساخت های لازم و به روزرسانی ساختار های سازمانی به ویژه یکپارچه سازی ثبت در تمام استان، برای اجرایی کردن اهداف سازمان بسیار جدی می نمود، فلذا با تایید و تاکید هیات مدیره محترم وپیگیری رییس وقت سازمان این مهم در ماههای پایانی سال 92 در دستور کار قرار گرفت.
اتوماسیون اداری ، خارج ساختن تدریجی دخالت افراد در ارجاع کاربه مهندسان و پروسه انتخاب مهندس ناظر از طریق سامانه نرم افزاری سازمان از اولین قدم ها بود.
در گام بعدی یکسان سازی و یکپارچگی خدمات مهندسی مورد توجه قرار گرفت. که در این بخش با راه اندازی نرمافزار سامانه یکپارچه ثبت خدمات مهندسی به صورت آنلاین در سرتا سر استان، ضمن ثبت کلیه اطلاعات در سراسر استان طبق یک رویه ثابت امور ثبت و ارجاع خدمات مهندسی صورت می گیرد.
همچنین با انتقال کامل واحد های ثبت دستور نقشه از کانون مهندسان کرج به سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز تمامی امور مربوط به امورثبت خدمات مهندسی تحت پوشش سامانه یکپارچه و در درون سازمان انجام می پذیرد.
از ابتدای آغاز به کار هیات رییسه سال سوم سازمان، اهداف وبرنامه های کوتاه مدت و دراز مدت مختلفی برای اصلاح وضعیت سازمان در بخش های مختلف مشخص شد و براساس آن اقدامات موثری آغاز شد.
به این منظور از آغاز این دوره و به ویژه از ابتدای سال 94شاهد تحولات بسیاری در بخش های مختلف سازمان بودیم. اگرچه تحول در برخی از بخش ها به ویژه آنجا که ارتباط مستقیم با تصمیم سازی های چند بخشی و دیگر ارگانهای استانی دارد، علی رغم پیگیری های مستمر، دست یابی به نتایج ملموس و قابل ارایه مستلزم طی شدن زمان بیشتری است که در آینده نزدیک شاهد نتایج آن خواهیم بود، ولی در بسیاری از بخش ها علی رغم زمان کوتاه صرف شده، توانستیم به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنیم.
در حال حاضر نیز سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز بابیش از 18000 عضو و در حالی که در دوره سوم اعضای هیات مدیره آن به 13 نفر افزایش یافته است، یکی از پیشرو ترین سازمان های نظام مهندسی کشور در اجرای مقررات ملی ساختمان ، توسعه خدمات مهندسی به سراسر استان و بکارگیری روشهای نوین و روزآمد از جمله گزارشات الکترونیک، سامانه یکپارچه خدمات مهندسی و صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان است.
در همین زمان تعداد دفاتر نمایندگی سازمان به 13 دفتر افزایش یافت .